Роль трансферу технологій у забезпеченні економічної безпеки України - Пушак, Я.Я.; Дума, О.І. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті представлено результати дослідження формування економічної безпеки держави з точки зору трансферу технологій. Розглянуто економічну сутність поняття трансферу технологій. Опрацьовано наукову літературу щодо механізмів підтримки трансферу технологій та процесу їх здійснення. Розроблено схему впливу трансферу технологій на економічну безпеку держави. Запропоновано інфраструктуру екосистеми трансферу технологій в національній економіці та обґрунтовано механізми її функціонування. В статье представлены результаты исследования формирования экономической безопасности государства с точки зрения трансфера технологий. Рассмотрена экономическая сущность понятия трансфера технологий. Исследована научная литература по тематике механизмов поддержки трансфера технологий и процесса их осуществления. Разработана схема влияния трансфера технологий на экономическую безопасность государства. Предложена инфраструктура экосистемы трансфера технологий в национальной экономике и обоснованы механизмы ее функционирования. The formation of economic security of the state in terms of technology transfer has been presented in the article. The economic essence of the concept of technology transfer has been. The scientific literature on mechanisms of technology transfer support and its implementation process has been researched. The scheme of influence of technology transfer on the economic security of the state has been developed. The infrastructure of the ecosystem of technology transfer in the national economy is proposed and the mechanisms of its functioning have been substantiated.