Ризикоорієнтованість у розвитку фінансового планування на підприємстві - Проценко, Я.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Стаття присвячена проблемі забезпечення фінансової рівноваги підприємства із врахуванням
рівня ризиків досягнення планових показників, імовірності їх настання та впливу ризиків на фінансову стійкість і на рух фінансових ресурсів. Розглядаються етапи ризикоорієнтованого фінансового планування, оцінка якості фінансового плану та контролю за його виконанням. Статья посвящена проблеме обеспечения финансового равновесия предприятия с учетом уровня рисков достижения плановых показателей, вероятности их наступления и влияния рисков на финансовую устойчивость, а также на движение финансовых ресурсов. Рассматриваются этапы риcкоориентированного финансового планирования, оценка качества финансового плана и контроля за его выполнением. The article is devoted to the problem of ensuring the financial equilibrium of enterprise, taking into account the level of risks for achieving planned targets, the probability of their occurrence and the impact of risks on financial stability, as well as on the movement of financial resources. The stages of risk-oriented financial planning, evaluation of the quality of the financial plan and control over its implementation are considered.