Метод динамічних характеристик в задачі автентифікації. Фрактальні структури в біометриці - Рифа, В.М. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Досліджуються рухи курсору під керуванням суб’єкта. Експериментально показано існування атракторів, які мають фрактальну структуру, індивідуальних для кожного суб’єкта оператора ПК. The cursor moves under the subject control are investigated. The existence of attractors with a fractal structure, which are individual for each subject computer operator, is experimentally shown. Исследуются движения курсора под управлением субъекта. Экспериментально показано существование аттракторов, имеющих фрактальную структуру, индивидуальных для каждого субъекта оператора ПК