О периодических движениях в трехмерных системах - Мартынюк, А.А.; Никитина, Н.В. (Прикладная механика, 2015)
Наведено достатні умови існування замкненої траекторії у системі, заданій у тривимірному просторі. Розглянуто консервативну та дисипативну системи. Встановлено, що альтернативою аттрактору системи Рьослера є дивний аттрактор. The sufficient conditions of existence of closed trajectory in a system given in the three-dimensional space are presented. The conservative and dissipative systems are considered. It is established that a strange attractor is an alternative to the Rüssler attractor.