Модель волокон конечных размеров в трёхмерной теории устойчивости композитных материалов (обзор) - Гузь, А.Н.; Декрет, В.А. (Прикладная механика, 2016)
Статтю присвячено огляду та аналізу результатів, що отримано в рамках тривимірної лінеаризованої теорії стійкості деформівних тіл (ТЛТСДТ) та нової моделі (так звана модель «волокон скінченних розмірів») стосовно теорії стійкості волокнистих і шаруватих композитних матеріалів, в порівнянні з попередніми результатами, що були отримані в рамках відомої моделі (так званої моделі «нескінченно довгих волокон»). This article is devoted to review and analysis of results obtained in the framework of the three-dimensional linearized theory of deformed bodies stability (TLTDBS) and the new model (the so-called «finite size fibers» model) as applied to the theory of stability of fibrous and laminated composite materials, in comparison with the previous results that were obtained in the framework of the well-known model (the so-called «infinitely long fibers» model).