К решению задач усталости при двухосном комбинированном симметричном и асимметричном циклическом нагружениях - Погребняк, А.Д. (Прикладная механика, 2016)
Запропоновано один із можливих підходів щодо розрахунку граничного стану та довговічності внаслідок втоми найпростіших елементів конструкцій за умов синфазного навантаження цик-лічним розтягом–стиском та циклічним скрученням, циклічним згином та циклічним скрученням. Розв’язок побудовано з використанням моделі граничного стану, що встановлює залежність між амплітудами граничних напружень у формі степеневої трансцендентної функції. Результати розрахунків апробовано експериментально на прикладі руйнування суцільних призматичних та тонкостінних трубчастих зразків. One of the possible approaches to analysis of the ultimate state and the fatigue life-time is considered for the simplest structural members within the condition of synphase loading by the cyclic tension-compression and cyclic torsion as well as the cyclic bending and cyclic torsion. The solution is constructed basing on the model of ultimate state, that gives the dependence between amplitudes of ultimate stresses in the form of power transcendental function. The results of analysis are approved experimentally on an example of fatigue fracture of solid prismatic and thin-wall tubular specimens.