Молекулярне моделювання біологічних систем: стан та перспективи (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 4 квітня 2018 р.) - Єсилевський, С.О. (Вісник НАН України, 2018)
У доповіді проаналізовано стан розвитку у світі такого важливого напряму сучасної біофізики, як молекулярне моделювання біологічних систем, зокрема біологічних макромолекул та клітинних мембран, розкрито можливості цього методу для використання як у фундаментальних дослідженнях,
так і у прикладних галузях, насамперед у медицині, фармакології та біомедичних дослідженнях. Обговорено поточний стан і перспективи розвитку методів молекулярного моделювання біологічних систем в Україні. This report is devoted to current progress and prospects of such important area of modern biophysics as molecular
modeling of biological systems, particularly biological macromolecules and cell membranes. The capabilities of this
method in fundamental and applied science are discussed with an emphasis on biomedical and pharmaceutical research.
The state and prospective development of research in the area of molecular modeling of biological systems in Ukraine is
discussed.