Життя невід’ємне від науки (до 70-річчя академіка НАН України С.І. Пирожкова) - Лібанова, Е.М.; Аксьонова, С.Ю.; Рудницький, О.П. (Вісник НАН України, 2018)
20 червня виповнюється 70 років відомому в Україні та за її межами вченому в галузі демографії, методології стратегічного аналізу та економічного
розвитку, національної безпеки, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2002), заслуженому діячу науки і техніки України
(2003), лауреату премії імені М.І. Туган-Барановського НАН України
(1996), віце-президенту Національної академії наук України, голові Секції
суспільних і гуманітарних наук НАН України, доктору економічних наук,
професору, академіку НАН України Сергію Івановичу Пирожкову.