Гранична рівновага кусково-однорідного пружного тіла з міжфазними зсувними тріщинами у кутовій точці межі поділу середовищ - Назаренко, В.М.; Кіпніс, О.Л. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено граничну рівновагу кусково-однорідного ізотропного пружного тіла з міжфазними зсувними
тріщинами у кутовій точці межі поділу середовищ. Точний розв'язок відповідної задачі теорії пружності для
клиноподібного тіла побудовано методом Вінера—Гопфа. Исследовано предельное равновесие кусочно-однородного изотропного упругого тела с межфазными
сдвиговыми трещинами в угловой точке границы раздела сред. Точное решение соответствующей задачи
теории упругости для клиновидного тела построено методом Винера—Хопфа. The limit equilibrium of the piece-homogeneous isotropic elastic body with an interfacial shear crack at the corner
point of the media-separating boundary is investigated. The exact solution of the corresponding problem of
the theory of elasticity for a wedge-shaped body is constructed by the Wiener—Hopf method.