Експрес-оцінка ерозійно небезпечних ділянок ґрунтового покриву на території України з використанням даних дистанційного зондування Землі з врахуванням кліматичних факторів та рослинності - Лялько, В.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А.; Ходоровський, А.Я.; Чехній, В.М. (Доповіді НАН України, 2018)
Розроблено підхід для експрес-оцінки території за ступенем ерозійної небезпеки з використанням даних
цифрової моделі рельєфу, кліматичних факторів та рослинності. Проведено експрес-оцінку ерозійно небезпечних ділянок ґрунтового покриву на території України за розробленою методикою. Здійснено ранжування
потенційно небезпечних ділянок за ступенем небезпеки. Разработан подход для экспресс-оценки территории по степени эрозионной опасности с использованием
данных цифровой модели рельефа, климатических факторов и растительности. Проведена экспресс-оценка эрозионно опасных участков почвенного покрова на территории Украины по разработанной методике. Сделано ранжирование потенциально опасных участков по степени опасности. An approach to the express-evaluation of the degree of potential erosion of a territory is developed. The approach
includes using the data from a digital model of relief, climatic factors, and vegetation. The express-evaluation of
potentially erosive areas of the soil cover on the territory of Ukraine is carried out according to the developed
methodology. The ranking of potentially hazardous areas according to the degree of danger has been carried out.