Синтез гетарилзамещенных пиразоло[3,4-с]изохинолинов в условиях реакции Пикте-Шпенглера - Богдан, Н.М.; Бородкин, Я.С.; Суйков, С.Ю.; Хайрулин, А.Р.; Богза, С.Л. (Доповіді НАН України, 2018)
Изучены синтез и реакции 1- и 3-гетарилзамещенных 5-аминопиразолов с альдегидами в условиях реакции
Пикте-Шпенглера. Показано, что возможность образования и выходы производных пиразоло[3,4c]изохинолина зависят от структуры и расположения гетарильного заместителя в ядре пиразола. Вивчено синтез і реакції 1 і 3-гетарилзаміщених 5-амінопіразолів з альдегідами в умовах реакції Пікте-Шпенглера. Показано, що можливість утворення та виходи похідних піразоло[3,4c]ізохіноліну істотно
залежать від структури і розташування гетарильного замісника в піразольному ядрі. The synthesis and reactions of 1 and 3-hetarylsubstituted
5-aminopyrazoles
with aldehydes under the Pictet—Spengler reaction conditions have been studied. It has been shown that the possibility of formation and yields of
pyrazolo[3,4c]isoquinoline derivatives essentially depends on the structure and location of the heterocyclic
substituent in the pyrazole core.