Сорбція іонів урану(VI) залізовмісними нанокомпозитами на основі монтморилоніту - Жданюк, Н.В.; Ковальчук, І.А.; Корнілович, Б.Ю. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено фізико-хімічні особливості сорбції іонів U(VI) композитами на основі монтморилоніту та органомонтморилоніту, модифікованих нанорозмірним залізом. Проведено електронно-мікроскопічні дослідження отриманих матеріалів. Показано можливість їх використання для очищення підземних вод із застосуванням сучасних природоохоронних технологій. Исследованы физико-химические особенности сорбции ионов U(VI) композитами на основе монтмориллонита и органомонтмориллонита, модифицированных наноразмерным железом. Проведено электронно-микроскопическое исследование полученных материалов. Показана возможность их использования при
очистке подземных вод с применением современных природоохранных технологий. We have studied physicochemical
features of the sorption of U(VI) ions by composites based on montmorillonite
and organomontmorillonite modified by nanosized iron. The electron microscopic study of the obtained
materials is performed. The possibility of their use in the purification of groundwater with the use of modern
environmental technologies is shown.