Гепатопротекторна дія інгібітора протеїнкіназ 1-(4-Cl-бензил)-3-хлор-4-(CF₃-феніламіно)-1Н-пірол-2,5-діону за умов розвитку гострого холангіту щурів - Кузнєцова, Г.М.; Дзюбенко, Н.В.; Линчак, О.В.; Тихонюк, О.І.; Мілохов, Д.С.; Хиля, О.В.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено вплив інігібітора протеїнкіназ 1-(4-Cl-бензил)-3-хлор-4-(CF₃-феніламіно)-1Н-пірол-2,5-діону
(МІ-1)
на стан печінки щурів з α-нафтилізотіоціанат-індукованим гострим холангітом у порівнянні з протизапальним засобом преднізолоном. Під впливом обох сполук спостерігалося зменшення проявів холангіту
та часткове відновлення функціональної активності печінки: преднізолон сприяв зниженню рівня сироваткових трансаміназ, тоді як МІ-1
— нормалізації рівнів прямого та загального білірубіну, що свідчить про
його ефективність для корекції даної патології. Исследовано влияние ингибитора протеинкиназ 1-(4-Cl-бензил)-3-хлор-4-(CF₃-фениламино)-1Н-пиррол-2,5-диона (МИ-1)
на состояние печени крыс при α-нафтилизотиоцианат-индуцированном остром холангите в сравнении с противовоспалительным средством преднизолоном. При воздействии обоих соединений наблюдалось уменьшение проявлений холангита, а также частичное восстановление функциональной активности печени: преднизолон способствовал снижению уровня сывороточных трансаминаз,
тогда как МИ-1 — нормализации уровня прямого и общего билирубина, что свидетельствует о его эффективности для коррекции данной патологии. The effect of protein kinase inhibitor 1-(4-Cl-benzyl)-3-chloro-4-(CF₃-phenylamino)-1H-pyrrole-2,5-dione
(MI-1)
on liver states of rats experienced α-naphthyl
isothiocyanate-induced
acute cholangitis in comparison with antiinflammatory
drug prednisolone is investigated. Both prednisolone and MI-1
attenuated cholangitis manifestations
and partially restored the liver functional activity: prednisolone decreased serum transaminases activities, while MI-1 leveled direct and total bilirubin, which could indicate its effectiveness for correcting the investigated pathology.