Тоталітарне-радянське-соцреалістичне в дискурсивних практиках гуманітаристики - Хархун, В. (Слово і Час, 2010)
У статті вивчається процес формування дискурсу про тоталітарне-совєтське-соцреалістичне з початку
холодної війни й до сьогодення. Хронологічний аспект дослідження сконцентровано на зміні радянсько-cовєтологічного вектора на ревізіоністсько-пострадянський. Історіографія дискурсу про тоталітарне-
совєтське-соцреалістичне аналізується на аксіологічному, тематологічному та методологічному рівнях. The article deals with the formation of discourse about the totalitarian-Soviet-socialist realism since the
beginning of the Cold War until now. The chronological aspect of this research concentrates on the shift
from the Soviet (Sovietological) vector to the revisionist (post-Soviet) one. The historiography of discourse
about the totalitarian-Soviet-socialist realism is analysed on the axiological, thematical and methodological
levels. В статье исследуется процесс формирования дискурса
о тоталитарном-советском-соцреалистическом от начала
холодной войны до нынешнего времени. Хронологический
аспект исследования сконцентрирован на изменении советско-советологического вектора на ревизионистско-постсоветский.
Историография дискурса о тоталитарном-советском-соцреалистическом анализируется за аксиологическим,
тематологическим и методологическими уровнями.