Альтернативна модель суспільства в сатиричній творчості Василя Симоненка - Романова, Н. (Слово і Час, 2010)
Стаття присвячена дослідженню гумористично-сатиричної спадщини Василя Симоненка, проблемі її
сучасної інтерпретації. На основі аналізу текстів з'ясовано основні теми сатиричних віршів, проаналізовано
комплекс гротескових персонажів, досліджено авторські засоби творення іронії. The article goes into Vasyl Symonenko’s comic and/or satirical works, touching upon the problems of their adequate
interpretation. On the basis of textual criticism, the author points out the most signifi cant topics of Symonenko’s
satirical poems, analyses his typical grotesque characters, and studies the main ironical devices used by the
poet. Статья посвящается исследованию юмористически-сатирического наследия Василия Симоненка, проблеме
его современной интерпретации. На основании анализа
текстов выяснено основные темы сатирических стихов,
проанализировано комплекс гротескных персонажей,
исследовано авторские средства создания иронии.