Пам'яті Івана Світличного - Неживий, О. (Слово і Час, 2010)
Науковці з різних міст України 25-26 вересня 2009 року зібралися у Старобільському факультеті Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на всеукраїнській науково-практичній конференції “Літературна, публіцистична, наукова спадщина Івана та Надії Світличних у розвитку національної культури другої половини ХХ століття”, що присвячена вісімдесятиліттю з дня народження нашого славетного земляка, письменника, ученого, правозахисника, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Івана Олексійовича Світличного.