Отработка глушителей звука выстрела стрелкового оружия со сферическими перегородочными элементами - Пилипенко, О.В.; Коновалов, Н.А.; Коваленко, В.И.; Семенчук, Д.В. (Техническая механика, 2017)
Цель работы – создание перспективных многокамерных глушителей звука выстрела со сферическими перегородочными элементами. Для достижения этой цели обоснована целесообразность применения в поглотителе энергии пороховых газов сферических перегородочных элементов. Показана возможность расчета эффективности глушения звука выстрела с учетом их расположения. Разработаны и созданы новые конструктивные схемы высокоэффективных глушителей для огнестрельного оружия разных калибров. Мета роботи – створення перспективних багатокамерних глушників звуку пострілу зі сферичними перегородковими елементами. Для досягнення цієї мети обґрунтовано доцільність застосування в поглиначі енергії порохових газів сферичних перегородкових елементів. Показана можливість розрахунку ефективності глушіння звуку пострілу з урахуванням їх розташування. Розроблено і створено нові конструктивні схеми високоефективних глушників для вогнепальної зброї різних калібрів. The aim of this work is to develop promising multi-chamber firearm silencers with spherical baffles. To achieve this objective, the advisability of using spherical baffles in the powder gas energy absorber has been substantiated. It is shown that the sound suppression efficiency can be calculated taking into account the arrangement of the baffles. New designs of high-efficiency silencers for firearms of different calibers have been developed.