Нетрадиционный прогноз зон скоплений метана в пограничных тектонических нарушениях на шахтных полях Донбасса - Гончаренко, В.А.; Пимоненко, Л.И. (Геотехнічна механіка, 2005)
На основі зв'язку газодинамічних явищ (ГДЯ) з тектонічними порушеннями показано, що для ефективного підвищення видобутку метану на шахтах слід використовувати прикордонну тектоніку, в якій можна прогнозувати газонасичені структури за допомогою польової та свердловинної геофізики. On the basis of relation between the gas dynamic phenomena and the tectonic faults, it was shown that for effective increase of methane production on the mines it is necessary to use the tectonics, which helps to forecast the gas - bearing structures using the field and borehole geophysics.