Расчет основных характеристик кольцевого эжекторного устройства вибропневмотранспортных машин - Пономаренко, С.Н. (Геотехнічна механіка, 2005)
Приведено залежності для розрахунку основних характеристик кільцевого ежекторного пристрою вібропневмотранспортних машин, що використовуються для закладки виробленого простору шахт. Узагальнено результати теоретичних і експериментальних досліджень газодинамічних параметрів під час роботи ежекторних пристроїв пневмотранспортних установок. Dependencies for calculation of the main characteristics of ring ejector device of vibro - pneumonic - transport machines (which are used for filling of free spaces in mining industry) are presented. The results of theoretical and experimental studies of gas-dynamic parameters during operation of ejector devices of vibro – pneumonic - transport systems have been generalized.