“Се очі з іншої країни...” (З етюдів про фотографії архіву Косачів) - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2010)
Три миті склали цілісний останній фотопортрет Лесі Українки – унікальний портрет у русі. На ньому
закарбовано духовний зір, що відбиває найвищої міри самопізнання. Three snapshots made out the last photographic portrait of Lesia Ukrayinka – this unique picture in motion.
It is bears an imprint of the spiritual insight that refl ects the highest state of self-discovery. Три фотомгновения составили целостный последний
фотопортрет Леси Украинки – уникальный портрет в
движении. На нем запечетлено духовное зрение, которое
излучает самопознание в его высшей степени.