Павло Загребельний: рецепція та інтерпретація - Заверталюк, Н.; Шаф, О. (Слово і Час, 2010)
22-23 жовтня 2009 р. у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара
відбулася ІІ всеукраїнська наукова конференція, присвячена творчості видатного прозаїка ХХ ст.
Павла Загребельного і приурочена до 85-річчя від дня його народження. Науковий форум був
організований спільними зусиллями викладачів кафедри української літератури ДНУ та вчених
Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України.