Економічні аспекти матеріально-технічного забезпечення будівельного підприємства - Єфременко, В.В.; Точонов, І.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
Визначено потреби в матеріально-технічних ресурсах, плануванні й контролі поставок матеріально-технічних запасів будівельного підприємства. Наведено способи забезпечення підприємницької діяльності матеріально-технічними ресурсами в будівництві. Обґрунтовано економічну ефективність забезпечення будівельного підприємства матеріально-технічними ресурсами, запасами та поставками. Розглянуто норми потреби в матеріальних ресурсах на будівельному підприємстві, а також види планів та графіків поставок. Визначено алгоритм вибору постачальника матеріальних ресурсів будівельним підприємством. Определены потребности в материально-технических ресурсах, планировании и контроле поставок материально-технических запасов строительного предприятия. Приведены способы обеспечения предпринимательской деятельности материально-техническими ресурсами в строительстве. Обоснована экономическая эффективность обеспечения строительного предприятия материально-техническими ресурсами, запасами и поставками. Рассмотрены нормы потребности в материальных ресурсах на строительном предприятии, а также виды планов и графиков поставок. Определен алгоритм выбора поставщика материальных ресурсов строительным предприятием. The needs for material and technical resources, planning and control of inventory of the material and technical resources of the construction company are determined. The ways of providing entrepreneurial activity with material and technical resources in construction are given. The economic efficiency of providing the construction company with materials, resources and supplies is substantiated. The requirements of material resources at the construction company are considered. Plans and schedules of deliveries are thoroughly considered. The algorithm of the choice of supplier of material resourses by the construction enterprise is determined.