Обґрунтування напрямів розвитку промислових регіонів України з метою структурно-технологічної модернізації - Ляшенко, В.І.; Прокопенко, Р.В.; Якубовський, М.М. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
Розглянуто перспективи основних галузей промисловості на світових ринках з урахуванням світової кон’юнктури та місця української промисловості у світовому розподілі праці. Встановлено, що розвиток промислових регіонів України з метою структурно-технологічної модернізації має здійснюватися поетапно, від менш технологічних галузей до більш технологічних. Розвиток низькотехнологічних галузей на першому етапі має запустити розвиток пов’язаних із ними більш технологічних, забезпечити нагромадження фінансового та людського капіталу, формування репутації України як країни, яка має великий потенціал для західних інвесторів. Рассмотрены перспективы основных отраслей промышленности на мировых рынках с учетом мировой конъюнктуры и места украинской промышленности в мировом разделении труда. Установлено, что развитие промышленных регионов Украины с целью структурно-техно-логической модернизации должно осуществляться поэтапно, от менее технологичных отраслей к более технологичным. Развитие низкотехнологичных отраслей на первом этапе должно запустить развитие связанных с ними более технологичных, обеспечить накопление финансового и человеческого капитала, формирование репутации Украины как страны, которая имеет большой потенциал для западных инвесторов. Prospects of the main industries on world markets are considered. The world conjuncture and the place of the Ukrainian industry in the world division of labor are analyzed. It is established that the development of industrial regions of Ukraine for the purpose of structural and technological modernization should be carried out step by step, from less technological branches to more technological ones. The development of low-tech industries at the first stage should launch the development of more technologically related ones; ensure the accumulation of financial and human capital, build the reputation of Ukraine as a country that has great potential for Western investors.