Синергетичний ефект об'єднання збалансованої системи показників і бюджетування в єдиний інструмент управління стратегією підприємства - Жуков, С.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
У статті обґрунтовано необхідність використання стратегічного бюджетування як ключового чинника ефективного управління промисловим підприємством. Здійснено інтеграцію показників збалансованої системи та процесу бюджетування на підприємстві, що не тільки уможливлює оперативне управління стратегією на всіх рівнях її реалізації, але і попереджає можливі відхилення від намічених стратегічних цілей. Це допомагає керівництву підприємства вчасно реагувати на зміни та приймати правильні управлінські рішення. В статье обоснована необходимость использования стратегического бюджетирования как ключевого фактора эффективного управления промышленным предприятием. Осуществлена интеграция показателей сбалансированной системы и процесса бюджетирования на предприятии, которая дает возможность не только оперативно управлять стратегией на всех уровнях ее реализации, а также предупреждает возможные отклонения от намеченных стратегических целей. Это помогает руководству предприятия своевременно реагировать на изменения и принимать правильные управленческие решения. The article substantiates the necessity of using strategic budgeting as a key factor of effective management of industrial enterprise management. The integration of indicators of a balanced system and the process of budgeting in the enterprise is implemented, which makes it possible not only to operation manage the strategy at all levels of its implementation, but also prevents possible deviations from the planned strategic goals, thus helping the leadership in a timely manner react to changes, but also make the right decisions.