Математичні моделі оптимізації фінансування інвестиційної діяльності підприємств - Івченкова, О.Ю.; Літвиненко, Ю.Д. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
У статті досліджено основні підходи до оптимізації структури джерел фінансування інвестиційної діяльності підприємств. Обґрунтовано критерії, принципи і модель інвестиційно-фінансового вибору, що дозволяють вирішити завдання формування оптимальної структури джерел фінансування інвестиційної діяльності компанії виходячи з максимізації її інвестиційної вартості, моделюється процес вибору оптимального (максимальний чистий дисконтований дохід) інвестиційного проекту з кількох взаємовиключних. В статье исследованы основные подходы к оптимизации структуры источников финансирования инвестиционной деятельности компаний. Обоснованы критерии, принципы и модель инвестиционно-финансового выбора, позволяющие решить задачу формирования оптимальной структуры источников финансирования инвестиционной деятельности компании исходя из максимизации ее инвестиционной стоимости, моделируется процесс выбора оптимального (максимальный чистый дисконтированный доход) инвестиционного проекта из нескольких взаимоисключающих. The article examines the main approaches to optimizing the structure of sources of financing of investment activities of companies. The criteria, principles and model of investment and financial choice are substantiated, allowing to solve the problem of forming the optimal structure of sources of financing of the company's investment activity proceeding from maximization of its investment value. The process of choosing the optimal investment project (the maximum net discounted income) from several mutually exclusive ones is simulated.