Інновації в системі життєвого циклу підприємства - Ковчуга, Л.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
Обґрунтовано тісний взаємозв’язок розвитку підприємства за етапами його життєвого циклу (народження, становлення (вихід на ринок), зростання, зрілість, занепад та відродження) з інноваційними процесами. Здійснено аналіз внутрішнього та зовнішнього інноваційного середовища підприємства, конкретизовано параметри доцільності та спроможності інноваційної діяльності підприємства, його інноваційного потенціалу. Визначено проблеми інноваційної діяльності вітчизняних підприємств й умови підвищення їх інноваційної активності. Обоснована взаимосвязь развития этапов жизненного цикла предприятия (рождение, становление (выход на рынок), рост, зрелость, упадок и возрождение) с инновационными процессами. Осуществлен анализ внутренней и внешней инновационной среды предприятия, определены параметры целесообразности и способности предприятия к инновационной деятельности, его инновационного потенциала. Определены проблемы инновационной деятельности отечественных предприятий и условия для повышения их инновационной активности. The interrelation of the enterprise’ lifecycle stages development with innovative processes (creation, becoming (entering the market), growth, maturity, decline, and revival) is justified. The enterprise’ internal and external innovation environment is analyzed, the parameters of expediency and ability of the enterprise to innovative activity, its innovative potential are determined. Challenges of innovative activity of domestic enterprises and conditions of increasing their innovative activity are determined.