Визначення функції перетворення ємнісного сенсора контролю ступеня розпушення крайніх пакетів зубцевої зони осердя статора потужного генератора - Левицький, А.С.; Новік, А.І. (Гідроенергетика України, 2013)
Отримано аналітичні та графічні залежності для функції перетворення ємнісного сенсора контролю ступеня розпушення крайніх пакетів зубцевої зони потужного генератора. Інформативною ємністю сенсора, яка при розпушенні змінюється з появою проміжків між листами, є ємність між плоским активним електродом (накладеним з діелектричним прошарком на пакет осердя) і торцями листів пакета.