ПАТ "Укргідроенерго" в гідроенергетиці України: погляд у майбутнє - Литвиненко, Ю.В.; Кучер, С.В.; Субота, В.Й.; Вощинський, К.В. (Гідроенергетика України, 2013)
Гідроенергетика у світі сьогодні є одним із найбільших джерел відновлюваної енергії, по різним оцінкам в загальному балансі світового виробництва складає до 15 %.