Стан теоретичних та експериментальних досліджень відсмоктувальних труб низьконапірних гідроелектростанцій - Лутаєв, В.В. (Гідроенергетика України, 2013)
Наведено дослідження різних авторів про вплив факторів на ефективність роботи відсмоктувальних труб та пропозиції щодо вдосконалення їх форм для підвищення енергетичних характеристик гідравлічних турбін.
Доповідь на VI МІжнародній конференції "Світові тенденції та перспективи розвитку гідроенергетики України" (14—15 березня 2013 р., Україна, м. Рівне.