Побудова кривої спаду потоків із плавнозмінним нерівномірним усталеним рухом з використанням приведеного закону зміни модуля витрат - Яковлева, О.М.; Рябенко, О.А. (Гідроенергетика України, 2013)
Пропонується аналітичне рівняння для розрахунку координат вільної поверхні потоків з усталеним нерівномірним рухом з горизонтальним похилом. Приведені результати розрахунків за аналітичним методом на основі приведеного закону зміни модуля витрат та за рівняннями інших авторів порівнюються з натурними замірами. Доповідь на VI Міжнародній конференції "Світові тенденції та перспективи розвитку гідроенергетики України" (14—15 березня 2013 р., Україна, м. Рівне.