Імовірнісне моделювання сценаріїв двох нетипових аварій на гідроенергетичних об'єктах - Романчук, К.Г.; Стефанишин, Д.В. (Гідроенергетика України, 2014)
Виконано імовірнісне моделювання аварії, що відбулася на ГАЕС Таум Саук в США, штат Міссурі, в 2005 р., та аварії на Саяно-Шу шенській ГЕС в 2009 р. в Росії, перебіг яких супроводжувався відмовами автоматичних засобів контролю та регулювання, оснащених сучасною комп'ютерною технікою. Встановлено критичне значення ймовірності відмови систем автоматичного регулювання, при збільшенні якого вплив цих засобів на ймовірність розвитку подібних аварій по чи нає стрімко зро ста ти.