Дослідження місцевих розмивів біля річкових гідротехнічних споруд - Хлапук, М.М.; Щодро, О.Є. (Гідроенергетика України, 2014)
Об'єктом дослідження є рух турбулентного водного потоку, насиченого наносами, який взаємодіє з ґрунтом дна і берегів та обтікає гідро технічні споруди. Предметом досліджень є теорія і методи гідравлічного розрахунку процесу деформації русла під впливом турбулентного водного потоку.