Кременчуцькіій ГЕС — 55 - Попов, І.Г. (Гідроенергетика України, 2014)
Першою Гідроелектростанцією на р. Дніпро було спорудження Дніпровської ГЕС. Це сталося 10 жовтня 1932 р., коли дав промисловій струм перший гідроагрегат.