Поетика повісті Тараса Шевченка “Музыкант” - Боронь, О. (Слово і Час, 2010)
У статті відповідно до вимог “Шевченківської енциклопедії” комплексно проаналізовано повість Тараса Шевченка “Музыкант”. Зокрема, розглянуто проблемно-тематичний зміст твору, композицію, сюжет, образ автора, систему персонажів, запропоновано визначення жанрового різновиду повісті тощо. The paper provides a comprehensive analysis of Taras Shevchenko’s narrative “The Musician”. The author of the paper pays attention to the thematic diversity of the text, examines its composition, plot, the author’s figure and the system of characters, and also proposes his definition of the text’s genre specification. В статье предпринята попытка в соответствии с требованиями “Шевченковской энциклопедии” комплексно проанализировать художественные особенности повести Тараса Шевченко “Музыкант”. В частности, рассмотрены проблемно-тематическое содержание произведения, композиция, сюжет, образ автора, система персонажей, предложено определение жанровой разновидности повести и др.