Мнемонічне коло у структурі художньої свідомості: метаморфози пам'яті (літературознавчо-філософський зріз поетики Ліни Костенко) - Тарнашинська, Л. (Слово і Час, 2010)
У статті розглядаються онтологічні закономірності функціонування в поетиці Ліни Костенко філософських концептів “пам’ять” і “забуття”, що утворюють мнемонічне коло. У цьому діапазоні вічного взаємоперетворення й відбуваються пошуки поетесою темпоральних виражальних засобів. The paper explores the ontological basis of the philosophical concepts of “memory” and “oblivion” in the works by Lina Kostenko. The author argues that those concepts make up a mnemonic circle and thus define the range of perpetual transmutations which frame the poetess’ search for temporal means of expression.