Презентація словацької монографії - Пасемко, І. (Слово і Час, 2010)
29 жовтня 2009 року у видавництві “Смолоскип” відбулася презентація українознавчих видань відомих словацьких україністів акад. НАН України Миколи Неврлого та доцента Братиславського університету ім. Яна Амоса Коменського Мирослава Даніша. Це праця М. Неврлого “Минуле й сучасне. Збірник слов’янознавчих праць” (К.: Смолоскип, 2009 р., 956 ст.) та монографія М. Неврлого у співавторстві зі словацьким істориком, вихованцем Київського університету імені Тараса Шевченка М. Данішем “Іван Франко. Життя і творчість. 1856-1916”, яка побачила світ у Пряшеві 2009 р. словацькою мовою.