Розрахункові та експериментальні дослідження ефективності екранів зубчато-пазової конструкції статорів турбо- і гідрогенераторів - Титко, O.I.; Кобзар, К.О. (Гідроенергетика України, 2015)
На основі математичного і фізичного моделювання проведено наукове обґрунтування ефективності екранів статора потужних турбо- і гідрогенераторів зубчато-пазової конструкції, застосування яких зменшить в декілька раз максимальну температуру крайніх пакетів осердя статора.