Порівняльний аналіз надійності схем релейного захисту з електромеханічними та мікропроцесорними реле - Літвінов, В.В.; Саченко, Я.С. (Гідроенергетика України, 2015)
В статті проведено дослідження експлуатаційної надійності схем релейного захисту мережі 6 кВ власних потреб Дніпровської ГЕС за методом дерева відмов для якого були використані статистичні функції розподілу імовірності відмов елементів схеми захисту. За результатами дослідження виявлено, що схема релейного захисту на мікропроцесорній базі має нижчу надійність ніж схема на електромеханічній базі.