Соціально-екологічні проблеми відновлення та модернізації малих гідроелектростанцій в Україні - Стефанишин, Д.В. (Гідроенергетика України, 2015)
Проаналізовано основні соціально-екологічні проблеми відновлення малої гідроенерге-тики в Україні. Показано, що збереження основних технічних показників існуючих напірних гідротехнічних споруд, які характеризують режими рівнів води в б'єфах, та принципу комплексного використання водних ресурсів, дозволяє вирішувати проблеми відновлення та модернізації малих гідроелектростанцій на малих та середніх ріках в контексті екологічно безпечного природокористування. Рекомендовано на законодавчому рівні обмежити дію "зеленого" тарифу в малій гідроенергетиці та аргументовано можливості та умови для його застосування у великій гідроенергетиці.