Вплив електромагнітної обстановки ГЕС на контрольно"вимірювальну апаратуру - Вощинський, К.В.; Левицький, А.С.; Сорокіна, Н.Л. (Гідроенергетика України, 2015)
Розглянуто основні типи завад, які можуть вплинути на роботу контрольно-вимірювальної апаратури, що встановлюється на ГЕС. Окреслено причини виникнення проблеми електромагнітної сумісності (ЕМС) приладів. Зазначено, що перед встановленням нової апаратури доцільно проводити контроль електромагнітної обстановки (ЕМО) на станції. Наведено зміст робіт з оцінки ЕМО та перелік можливих захисних заходів.