Оцінювання технічного стану пристроїв релейного захисту у мережі власних потреб гiдроелектростанцій - Літвінов, В.В.; Саченко, Я.С. (Гідроенергетика України, 2015)
В статті розглянута проблема оцінювання технічного стану пристроїв релейного захисту мережі власних потреб ГЕС в умовах великої кількості невизначеностей. Удосконалено метод "дерева відмов" для оцінювання імовірності відмови схеми релейного захисту на інтервалі часу шляхом урахування індивідуальних характеристик елементів розглядуваної схеми та умов їхнього функціонування. Розроблено нечіткі моделі для оцінювання технічного стану елементів схеми релейного захисту з використанням даних, що визначаються як під час періодичних перевірок, так і в режимі "on-line". Запропоновано використання отриманих результатів для оптимізації графіку періодичних перевірок пристроїв релейного захисту мережі власних потреб ГЕС.