Перспективи створення верхньодністровського каскаду ГЕС - Ландау, Ю.О.; Сташук, І.В. (Гідроенергетика України, 2016)
В статті згідно попереднього дослідження можливостей гідроенергетичного та водогосподарського використання верхньої ділянки р. Дністер приводяться перспективи створення верхньодністровського каскаду ГЕС поектною загальною потужністю 390 МВт виходячи з наступних умов: комплексного використання водосховищ для енергетики, боротьби з повенями, водопостачання, охорони навколишнього середовища, рибного господарства, туризму і рекреації; мінімізації шкоди навколишньому середовищу і покращення соціально'економічних умов проживання місцевого населення; забезпечення економічної ефективності будівництва каскаду ГЕС.