Можливі перспективи використання сейшових хвиль в гідроенергетиці України - Анахов, П.В. (Гідроенергетика України, 2016)
Гідроенергетичний потенціал України складають енергії стоку, хвиль і течій. Розглянуто події резонансного збудження місячно-сонячними припливами сейшових хвиль, частота яких залежить від глибини води. Дотримання умови припливно-сейшового резонансу і резонансу, що формується при управлінні водопропускною гідроспорудою, дозволить підвищити виробіток електроенергії.