Перспективи використання ГАЕС для покриття напівпіків навантаження в енергосистемі - Яковлева, О.М. (Гідроенергетика України, 2016)
В статті розглядається питання проект Ладижинської ГАЕС, робота якої в турбінному режимі розрахована в напівпіковій зоні добового графіка навантаження енергосистеми, що дозволяє зменшити установлену потужність в турбінному режимі ГАЕС, збільшує його тривалість протягом доби і знімає необхідність встановлення прямих агрегатів — турбін. Доповідь на VIІ МІжнародній конференції гідроенергетиків «Сталий розвиток гідроенергетики, як основа мобільності та маневреності ОЕС України»