Екологічні аспекти вирішення розвитку малої гідроенергетики в умовах глобального потепління (на прикладі річок Південий Буг та Рось) - Яцик, А.В.; Томільцева, А.І.; Пашенюк, І.А. (Гідроенергетика України, 2016)
Розглянуто екологічні аспекти щодо вирішення питання розвитку малої гідроенергетики в умовах глобального потепління на прикладі річок Південний Буг та Рось з висвітленням питань з антропогенного навантаження, трансформації природних ландшафтів, якості води, басейнового принципу управління водними ресурсами, розробки Правил експлуатації водосховищ малих ГЕС, необхідності дотримання екологічних вимог, відтворення водних ресурсів і обґрунтування гідрологічних, гідрохімічних, гідробіологічних режимів експлуатації, що максимально наближені до природних. Доповідь на VIІ МІжнародній конференції гідроенергетиків «Сталий розвиток гідроенергетики, як основа мобільності та маневреності ОЕС України»