Електромагнітний метод інтегрального діагностування розпресування при встановленні дугоподібних датчиків контролю всередині шихтованого осердя статора турбо- і гідрогенераторів - Тітко, В.О. (Гідроенергетика України, 2016)
На фізичній мо делі до с ліджено і за результатами досліджень вдосконалено метод еле к т ро магнітної діагностики стану пресування шихтованого осердя статора турбо і гідрогенератора, основаного на застосуванні вимірювальних контурних витків в середині осердя. В результаті моделювання встановлено, що при наявності розпресування існує оптимальне місце встановлення інформаційних датчиків, а також підтверджено, що чутливість діагностичних параметрів вища, коли датчики розміщено в середині осердя статора.