Комплексне використання енергетичного потенціалу водосховищ гідроелектростанцій - Попович, О.М.; Головань, І.В.; Шевчук, С.П.; Поліщук, В.О. (Гідроенергетика України, 2016)
Отримані залежності та досліджено енергоефективність систем комплексного використання енергетичного потенціалу водосховищ, як джерел потенційної механічної та теплової енергії води. Обгрунтовано доцільність розробки і застосування спеціалізованого електромеханічного обладнання із корисним використанням його теплових втрат і приводом теплових насосів від гідротурбін. Досліджено величину ступеня збільшення доходу енергопостачальника, яка у десятки разів більша, порівняно з реалізацією тільки електричної енергії.