Організаційні особливості та адміністративний апарат земельних володінь князя О.Меншикова в Україні - Філіпова, Г. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Статтю присвячено формуванню, організації та управлінню українських володінь
відомого російського діяча з оточення царя Петра І – князя Олександра Меншикова.
З залученням архівного матеріалу, значна частина якого не публікувалася раніше,
автор на локальних прикладах розкриває актуальну проблематику взаємодії української автономії з Російською імперією, а також окреслює малодосліджені сторони
діяльності Меншикова в Україні. Статья посвящена формированию, организации и управлению украинских владений
известного русского государственного деятеля из окружения царя Петра І – князя
Александра Меншикова. С привлечением значительного объема архивного материала,
значительная часть которого не публиковалась ранее, автор на локальних примерах
раскрывает актуальную проблематику взаимодействия украинской автономии с Российской империей, а также очерчивает малоисследованные стороны деятельности Меншикова в Украине. The article is devoted to the formation, organization and management of Ukrainian
possessions of the famous Russian statesman from the entourage of Tsar Peter I – Prince
Alexander Menshikov. With the involvement of a significant amount of archival material,
much of which was not published earlier, author reveals the actual problems of interaction
of Ukrainian statehood with the Russian Empire on local examples, as well as outlines the
little-researched aspects of Menshikov’s activities in Ukraine.