Селянські повстання та діяльність отамана Галаки на півночі Чернігівщини в 1919–1921 роках: факти, джерела, оцінки (Сiверянський лiтопис, 2018)
Міжнародний круглий стіл, присвячений історії селянських антибільшовицьких
повстань на Чернігівщині в 1919–1921 роках та, зокрема, діяльності одного з селянських ватажків того періоду – отамана Івана Галаки, – відбувся в Чернігові 6 жовтня 2017 року.
Метою заходу стало дослідження феномена особистості в історії, зокрема, ким
був Галака – народним месником, «польовим командиром», національним героєм
чи «кримінальним авторитетом» періоду подій 1919–1921 рр. в Україні.