Моніторинг температурно-вологісного режиму Іллінської церкви ХІІ ст. у Чернігові - Михеєнко, Н. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена моніторингу температурно-вологісного режиму Іллінської
церкві у м. Чернігові як одного з засобів, необхідних для збереження пам'ятки. Охарактеризовано комплекс заходів, що сприяють нормалізації мікроклімату у споруді храму. Статья посвящена мониторингу температурно-влажностного режима Ильинской
церкви XII в. в г. Чернигове, который осуществляется с целью сохранения памятника.
Охарактеризовано комплекс мероприятий, с помощью которых регулируется микроклимат здания. This article deals with the monitoring of temperature and humidity conditions in St Illia’s
Church in Chernihiv, which is performed in order to preserve the monument. The article also
describes a set of measures designed to control the microclimate of the building.